Gietvloer

3 redenen om een gietvloer altijd te laten leggen door een professional

Je hebt handige Harry’s, je hebt mensen die denken dat de handige Harry zijn en je hebt bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leggen van gietvloeren. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat dit laatste aan bod komt als jij de keuze hebt gemaakt voor een gietvloer in jouw woning. Een stoepje in de tuin of een stukje snelcement om iets op te vullen is echt van hele andere koek dan een PU gietvloer. Te beginnen bij de ondergrond. Weet jij welke hechting er nodig is voor deze vloer? Nee? Dat dacht ik al en dat geeft ook helemaal niet. Maar als jij zelf aan de slag gaat en denkt dat de vloer alleen glad genoeg hoeft te zijn dan kom je jezelf nog tegen. De vloeren hechten niet zomaar aan ieder type ondergrond. In eerste instantie zul je hier niet veel van merken. Totdat de vloer begint te bollen en op sommige plekken weer los gaat laten. Geloof mij, deze vloer uithalen en weer helemaal opnieuw beginnen kost meer dan het te laten leggen door een gespecialiseerd bedrijf.

Cement aanmaken is geen gietvloer aanmaken

Het woord zegt het al, wij spreken hier over een gegoten vloer. Poeder en water, net zoals bij cement. Als je wel eens cement hebt aangemaakt betekent dit niet dat je ook een PU gietvloer kan aanmaken. Wanneer deze menging te dik of te dun is, is de vloer eigenlijk al verpest voor dat deze ligt. De vloer droogt veel te snel en knapt direct los of de vloer is veel te dik en droogt heel langzaam waardoor er vochtplekken gaan ontstaan. Dan heb ik het nog niet eens over het aanbrengen van het mengsel. Doe je dit met een vlakke spaan of met een grote kartel? Zoals je leest, er kan een hoop misgaan. Bespaar je al die ellende en bijkomende kosten en schakel hier iemand voor in.

Laag op laag, in welke volgorde?

Een PU gietvloer is een vloer die in verschillende lagen wordt gegoten. Begin jij al met een verkeerde laag dan hecht de volgende laag hier niet op. Smeer jij de beschermlaag per ongeluk op het verkeerde tijdstip op de vloer? Dit kan grote gevolgen hebben op het behoud van jouw vloer. Je ziet het niet meteen. Maar als de vloer binnen een korte tijd al slijtplekken laat zien of heel dof wordt, dan weet je dat er toch iets mis is gegaan. Helaas ben je dan al te laat.

Wil je een mooie vloer? Laat deze dan ook professioneel aanbrengen. Je hebt er zoveel meer plezier van als deze er direct strak in ligt.

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *