Glazen-serre

Alles wat je moet weten over de trend: Glazen serres

Glazen serres zijn razend populair op dit moment. Een serre aanbouw geeft een woning meer ruimte en een luxe uitstraling. Niet gek dus dat steeds meer mensen kiezen voor een serre. Maar waarom zijn de glazen serres zo populair en wat zijn de voordelen van een glazen serre? Je leest het hier!

Wat zijn glazen serres?

Maar eerst: wat is een glazen serre? Een glazen serre is een aanbouw bestaande uit grote glasoppervlaktes dat vaak aan de voorkant, zijkant of achterkant van een woning wordt geplaatst. Door het toevoegen van een serre aan een bestaande woning worden de woonruimte én wooncomfort vergroot. Zie het als extra woonoppervlakte van uw woning. Dit is ideaal want zo maakt u extra ruimte voor een eventuele bijkeuken, woonkamer, studeerkamer of hobbykamer. Verhuizen voor meer ruimte is hierdoor verleden tijd. 

Voordelen van glazen serres

Een glazen serre kent diverse voordelen. Zo krijg je naast extra woonruimte ook nog eens extra licht in uw woning. Door de grote glasoppervlaktes worden donkere ruimtes omgetoverd tot lichte bruikbare ruimtes. Zo maak je maximaal gebruik van de ruimte en kun je ook nog eens maximaal genieten van het buitenaanzicht zonder belemmering van grote kozijnen of profielen. 

Duurzaam

Behalve de bovenstaande voordelen is het tegenwoordig gebruikelijk om voor een geïsoleerde serre te gaan. Hierdoor behoud je in de serre dezelfde temperatuur zoals je gewend bent in het binnenhuis. Extra dekens of een verwarming zijn hierdoor niet nodig. Daarnaast bespaar je met een geïsoleerde serre op extra stookkosten. Dat is goed voor het klimaat maar ook voor je portemonnee. Een win-win situatie dus.

Waarde van uw woning

De luxe uitstraling, de extra natuurlijke verlichting, het onbelemmerde uitzicht tussen woning en tuin en de extra isolatie voordelen maken de glazen serres zeer populair. Een glazen serre maakt het mogelijk om op warme zomeravonden te genieten van de buitenlucht en in de koude maanden in warmte te genieten van het buitenaanzicht. Het is een prachtige toevoeging om de uitstraling van uw woning te vergroten maar brengt ook eens functionele voordelen met zich mee. 

Gelukkig is een op maat gemaakte glazen serre tegenwoordig betaalbaar. Het is een investering die uw wooncomfort en woonruimte vergroot. Echter vergroot je ook de waarde van je woning met een serre. Door de populariteit van de glazen serres is er online genoeg inspiratie te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens voor meer inspiratie naar succesvol opgeleverde serres en zie wat een glazen serre met een woning kan doen!

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *