garage-deur

De voordelen en nadelen van een houten en stalen garagedeur

De zoektocht naar een nieuwe garagedeur op maat

Mijn vrouw en ik hebben onlangs bij ons thuis een nieuwe elektrische garagedeur op maat laten monteren. Onze oude had het namelijk begeven en was eigenlijk al ruime tijd aan vervanging toe. Zodoende begon onze grote zoektocht naar een nieuwe, maar we wisten nog niet wat wij nou precies wouden. Het bepaald namelijk een groot deel van de uitstraling van je huis en zo’n keuze wouden we niet te gehaast maken.

Gelukkig kwamen we al snel terecht bij een specialist in garagedeuren. Door de vele jaren ervaring was geen project voor dit bedrijf te moeilijk en dat bleek zeker als we kijken naar ons eindresultaat. 

Belangrijke keuze bij het kiezen van een garagedeur op maat

De specialisten vertelden ons dat een garagedeur een groot deel van de gevel van een huis is. Het is daarom belangrijk dat deze van hoge kwaliteit, maar ook praktisch en goed aansluit bij de uitstraling en het karakter van onze woning. 

Hierdoor zijn twee keuzes essentieel. Van welk materiaal de garagedeur moet zijn en wat voor een type garagedeur u graag wilt. Deze twee keuzes zijn in de meeste gevallen nauw met elkaar verbonden, omdat het ene materiaal minder geschikt is voor een bepaald type garagedeur dan de ander. Wij wouden graag een kantel garagedeur. Dit type hadden wij hiervoor ook en beviel ons goed. Maar nu de belangrijkste keuze: welk materiaal is voor onze garagedeur op maat het meest geschikt?

Een houten of stalen garagedeur

De meeste garagedeuren zijn gemaakt van kunststof, hout of staal. Deze materialen hebben allemaal verschillende voordelen en nadelen. Echter viel de keuze van mijn vrouw en mij op een houten of een stalen garagedeur.

Houten garagedeur

Een houten garagedeur heeft een warme en natuurlijke uitstraling en versterkt het stoere karakter van uw huis. Echter is een houten garagedeur ook een authentieke keuze en biedt daarnaast goede isolerende eigenschappen. Het heeft een mooi design en kan in elke gewenste kleur geschilderd worden en kan dus naar smaak aangepast worden. Tot slot is hout een sterk en duurzaam materiaal en is het eenvoudig te repareren.

Het nadeel van een houten garagedeur is echter dat deze op regelmaat wat onderhoud nodig heeft om een langere levensduur te creëren om bijvoorbeeld houtrot te voorkomen. Daarnaast zijn houten garagedeuren zwaar en dus iets minder geschikt op elektrisch te openen.

Stalen garagedeur

Een stalen garagedeur heeft verschillende voordelen. Ze hebben weinig onderhoud nodig en zijn goed geïsoleerd. Ze zorgen voor een optimale veiligheid en zijn net zoals houten garagedeuren erg duurzaam. Stalen garagedeuren zijn stevig en versterkt het luxe karakter van uw huis. Daarnaast bieden stalen garagedeuren verschillende mogelijkheden zoals: loopdeuren, handbediening en zijn ze optimaal indien u op zoek bent naar een elektrische garagedeur. Het nadeel van een stalen garagedeur is dat er kans is op roestvorming bij slecht onderhoud of beschadigingen.

Uiteindelijk zijn wij weer voorzien van een mooie elektrische garagedeur die perfect past bij het karakter van ons huis en zullen wij er nog lang gelukkig mee zijn.

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *