Hoe verwerk je hout in je interieur?

Hout: het is warm, duurzaam en gezellig. Houten meubels en accessoires geven je interieur een natuurlijke look.. Maar bij welke stijl past hout nu eigenlijk en hoe verwerk je hout nu  in je interieur? Hout biedt vele mogelijkheden en past komt in elke stijl wel terug. Neem bijvoorbeeld een houten vloer of houten televisie meubel. In deze blog geven we je graag wat meer ideeën waar hout in jouw interieur past.

Houten vloer

Het meest gekozen houten element in de meeste huizen is een houten vloer. Veel mensen houden van een vloer met een natuurlijke en rustige uitstraling. Een veel gekozen houtsoort is massief hout. Deze heeft ook die rustieke uitstraling en het hout bevat scheuren, waardoor deze vaak het mooist wordt bevonden. Wel heeft massief hout zo z’n nadelen. Zo kan een massief houten vloer niet goed tegen vocht en hoge temperaturen dan andere houtsoorten. 

Houten meubels

Houten meubels in je interieur. Is dat wat je graag wilt. Dat is een goede keuze, veel mensen denken namelijk dat wanneer zij een houten vloer hebben er geen houten meubels meer bij kunnen, omdat het er dan teveel houten materialen gebruikt worden. Wanneer je verschillende kleuren hout gebruikt zal het nooit te veel worden. Je vloer is waarschijnlijk behouden in een natuurlijke kleur met daarover een lak. Voor je eettafel of salontafel kun je weer hele andere kleuren en houtsoorten gebruiken, waardoor het interieur nooit saai wordt. Wil je jouw houten meubels in je interieur mobiel maken. Dat is simpel. Je kunt bijvoorbeeld: rubberen wielen van WielenOutlet aanschaffen. Zij hebben een breed aanbod aan wielen die ervoor zorgen dat de meubels in jouw huis mobiel worden. 

Houten accessoires

Een houten vloer en houten meubels zijn perfect te matchen met wat houten accessoires. Dit is de perfect wanneer je op een subtiele wijze hout in je interieur wilt verwerken. Een spiegel met een houten rand, dat is toch prachtig? Ook kun je kiezen voor houten kandelaren, bloembakken, houten trap tegen de muur, schalen of een een stapel hout naast de kachel.

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *