afbouwen-plafond

Houd hier rekening bij het afbouwen van je plafond

Het afbouwen van een plafond is vaak een werkzaamheid waar een hoop tijd en energie bij komt kijken. Helemaal wanneer je gaat voor een plafond wat lastig te monteren is. Gelukkig is er een makkelijke manier om te gaan voor een nieuw plafond waar een hoop minder werk, tijd en energie bij komt kijken. Namelijk door het installeren van een systeemplafond. In deze tekst kijken we naar dit plafond. Wat is het precies voor plafond en waarom is dit plafond zoveel handiger dan een ander plafond?

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond is een plafond die gemonteerd wordt onder het originele plafond. Eerst wordt er een frame opgehangen. Deze komt een stukje onder het originele plafond te hangen. In dit frame worden per stuk plafondplaten in gehangen. Deze platen zorgen dus uiteindelijk samen met het frame voor een geheel qua plafond. De platen kunnen ook per stuk vervangen worden en wanneer het plafond dus stuk is, is dat vaak maar een plaat en kan deze plaat ook vervangen worden. Een ideale manier dus om een nieuw plafond te nemen. Daarnaast zitten er nog veel meer voordelen aan een plafond als deze.

Wat zijn de voordelen van een systeemplafond?

Het grootste voordeel zit hem in de ruimte die er ontstaat tussen het originele plafond en het nieuwe systeemplafond. Hier kunnen namelijk allerlei zaken netjes weggewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan buizen van het sanitair en de verwarming, maar ook aan kabels van de computers of andere elektriciteit. Normaliter hangen deze namelijk in het zicht. Een systeemplafond zorgt ervoor dat ze netjes weggewerkt kunnen worden waardoor het er een stuk netter uitziet. Daar komt nog bij kijken dat een systeemplafond ook zorgt voor een betere akoestiek in de kamer. Hierdoor blijft het geluid binnen, maar is het geluid in de kamer ook veel mooier. Als laatste nog een voordeel met betrekking tot het monteren van het plafond. Dit gaat namelijk veel makkelijker dan verschillende andere plafonds. Het ophangen van het frame en het plaatsen van de platen is iets wat iemand zelf kan doen zonder hulp van een professional.

Bron: Afbouwtotaal

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *