Balkon repareren

Je balkon renoveren doe je zo

Je hebt net een nieuw huis gekocht en je begint binnenkort met de verbouwing. Je ziet het helemaal zitten, maar je weet dat er nog heel wat werk aan de winkel is. Je wilt namelijk dat je huis volledig in orde is en voornamelijk ook je balkon. Maar hoe pak je het renoveren van je balkon aan?

Ook beton heeft onderhoud nodig 

Er werd vroeger al wel eens gedacht dat beton geen onderhoud nodig had, met als gevolg dat veel balkons tegenwoordig schade hebben. Als je van plan bent om je balkon te renoveren dan is het belangrijk deze schade te repareren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het beton begint te rotten of dat verf begint af te schilderen, ook kan er een onthechting ontstaan van de vloeropbouw. Als er sprake is van schade dan is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk begint met betonherstel, om verdere problemen te voorkomen.

De vloeropbouw 

Bekijk eerst eens de vloeropbouw. Is er schade, maar is deze nog stabiel? Dan kan je er een waterdichtingssysteem op aanbrengen, zonder het te moeten uitbreken. Als ze niet meer zo stabiel is dan moet je de vloer uitbreken en een nieuwe plaatsen. Als je waterdichtingslagen aanbrengt hou dan rekening met de klokroosters (die kan je beter vervangen), de terrasranden, doorvoeren, balustradevoeten en uitzettingsvoegen. 

De afwerking 

Eens de schade is weggewerkt, dan wordt het tijd om het terras mooi af te werken. Je kan kiezen voor verschillende opties; je kan je terras namelijk afwerken met tegels, steentapijt of hout. De keuze is natuurlijk afhankelijk van de stijl die je wilt bekomen. Ook verven van je balkon kan je het best opnieuw doen. Zorg voor goede verf die weersbestendig is, waardoor het langer mooi zal blijven. Als je balkon er weer piekfijn uitziet dan kan je beginnen met de inrichting. Zorg voor leuke tuinmeubels en spulletjes zoals kussens, planten, bloemen, BBQ, hangmat, poef, enzovoort om je balkon uiterst gezellig te maken!

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *