Kiezen voor RVS scharnieren

Het gebruik van roestvrij staal voor scharnieren heeft aanzienlijke, langdurige voordelen ten opzichte van andere opties. RVS scharnieren zijn aanzienlijk beter bestand tegen roest en corrosie in veel door de mens veroorzaakte en natuurlijke omgevingen.

Behalve dat het een glanzend, gestroomlijnd oppervlak heeft, biedt roestvrij staal een enorme sterkte en heeft het een revolutie teweeggebracht in bijna elk type industrie, inclusief transport, medicijnen, de voedingsindustrie en vooral de bouw. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het kiezen van roestvrij staal ten opzichte van andere soorten metaal.

Corrosieweerstand

RVS scharnieren vaak het product bij uitstek dat wordt gekozen in maritieme toepassingen, omdat het zeer goed bestand is tegen roest; veel meer dan verzinkt staal, brons of messing. Hoewel putcorrosie en spleetcorrosie zich na verloop van tijd waarschijnlijk op het oppervlak van een roestvrijstalen scharnier zullen ontwikkelen, is het materiaal nog steeds veel beter dan andere opties.

In tegenstelling tot traditioneel roesten met andere metalen, heeft roestvast staal corrosie de neiging enigszins willekeurig en sterk plaatselijk te zijn. Putjes (kleine gaatjes) hebben het potentieel om aanzienlijke dikte te penetreren, en na verloop van tijd kunnen de putjes scheuren en lekken veroorzaken.

Esthetische aantrekkingskracht

Scharnieren worden niet altijd in deuren of producten geplaatst waar ze onzichtbaar zijn voor de gebruiker. Soms worden ze vooraan en in het midden geplaatst waar iedereen ze ziet, en in deze gevallen is een goede esthetiek belangrijk voor de fabrikant.

Roestvrijstalen scharnieren zijn verkrijgbaar met een grote verscheidenheid aan oppervlakteafwerkingen. Ze bieden een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk van hoge kwaliteit en het is gemakkelijk om het hoge niveau van glans te behouden. Bovendien is roestvrij staal gemakkelijk schoon te maken, waardoor het de eerste keuze is in scharnieren voor farmaceutisch gebruik, voedsel, keukens en ziekenhuizen. De duurzaamheid en het lage onderhoud maken van roestvrij staal een betaalbare keuze bij het vergelijken van levenscycluskosten.

Lage en hoge temperatuurbestendigheid

RVS scharnieren bieden een gemakkelijke oplossing voor toepassingen die bestand zijn tegen lage of hoge temperaturen. Van sommige soorten roestvast staal is bekend dat het bestand is tegen kalkaanslag en toch zijn hoge duurzame sterkte behoudt, zelfs bij extreem hoge temperaturen. Andere soorten roestvrij staal vertonen een uitzonderlijke taaiheid bij lage temperaturen, variƫrend tot cryogene niveaus.

Gewicht naar sterkte voordeel

Roestvrij staal heeft een aanzienlijk voordeel op het gebied van gewicht en sterkte. Dit biedt de mogelijkheid om het materiaal in een veel dunnere dikte te gebruiken dan conventionele metalen. Dit resulteert vaak in een aanzienlijke kostenbesparing. Bovendien is het gemak van fabricage vaak het resultaat van moderne technieken voor het vervaardigen van staal. Roestvrij staal kan net zo gemakkelijk worden vervaardigd, bewerkt, gesneden, gevormd of gelast als de meeste traditionele staalsoorten.

Bron: Weijntjes

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *