Overweeg je een taatsdeur in huis? Hier moet je rekening mee houden!

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een draaiende deur. Bij een normale deur zitten de scharnieren aan de zijkant van de deur, waarmee de deur aan de muur bevestigd zit. Bij een taatsdeur zit het scharnier in de vloer in het midden van de deur, waardoor deze om zijn eigen as draait. Deze scharnieren worden taatsscharnieren genoemd.

Het grootste voordeel van deze taatsdeuren is dat ze in allerlei formaten beschikbaar zijn: van klein tot heel groot – zo kan een taatsdeur makkelijk 7 meter hoog zijn! Als je een taatsdeur wilt plaatsen, dan is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. We hebben hier een aantal tips voor verzameld.

Wat is het doel van de deur?

Verschillende deuren hebben hun eigen toepassingen. Het is dus goed om te overwegen waar je de deur voor wilt gebruiken. Een taatsdeur heeft geen deurknop, en is daardoor ook erg makkelijk te gebruiken wanneer je je handen vol hebt. Als je een deur wilt plaatsen om meer zonlicht binnen te krijgen, dan is een glazen taatsdeur perfect dankzij het grote formaat en het feit dat zo’n deur bijna compleet uit glas bestaat.

Kortom: bedenk dus waar je een deur voor wilt gebruiken. Staat de deur altijd open? Of is de deur onderdeel van een druk loopgebied in het huis? Door hierover na te denken kun je de beste keuze te maken.

Waar wil je de taatsdeur plaatsen?

De deur tussen de hal en de woonkamer hoeft niet transparant te zijn, maar tussen de woonkamer en de keuken is transparantie misschien wel gewenst om esthetische redenen.

Waar de deur in het huis komt te staan is van invloed op de beste keuze voor jou. Sommige deuren, zoals de deur naar de woonkamer, open je wellicht talloze keren per dag: je wilt hier geen loodzware deur hebben. En-suite deuren staan vaak open: dat kan tegenwoordig ook met taatsdeuren!

Hoeveel tijd heb je?

Taatsdeuren worden vaak op maat gemaakt. Het voordeel hieraan is dat je een unieke deur kunt krijgen die precies thuis past in jouw visie. Zoals alles wat op maat gemaakt wordt, moet je wel rekening houden met een langere productietijd. Als je dus onlangs een huis hebt gekocht, maar geen voordeur hebt, dan is een op maat gemaakte taatsdeur wellicht niet de beste optie op korte termijn.

Taatsdeuren zijn enorm populair, en dat komt mede doordat er zoveel mogelijkheden zijn. Met deze tips wordt het makkelijker om de perfecte taatsdeur te vinden. Succes!

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *