Vochtproblemen in huis?

Heb je onlangs een vochtprobleem gevonden in huis gevonden? Dat is natuurlijk erg vervelend en tevens belangrijk dat dit probleem ook zo snel mogelijk kan worden opgelost. Het gevaar bij het niet tijdig oplossen van vochtproblemen is dat deze problemen worden uitgebreid en dan kost het dus ook direct meer tijd en dus geld om dit probleem goed te kunnen verhelpen. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende vochtproblemen in huis. 

Optrekkend vocht in huis

Dit is iets waar je zelf eigenlijk geen invloed op hebt en komt vooral voor bij wat oudere huizen. Als deze niet voorzien zijn van een goede waterkering, zullen de muren het grondvocht gaan absorberen, waardoor er vochtplekken in je woning te zien zijn. Daarnaast kan optrekkend vocht ook ontstaan door fouten in de constructie van de woning of dat de woning na verloop van tijd slijtage oploopt. 

Doorslaand vocht 

Dit vochtprobleem doet zich normaal gesproken alleen voor in constructies die zijn gemetseld. Denk hierbij aan de muren van een kelder of de buitenmuren van je huis. Op het moment dat het metselwerk niet goed is uitgevoerd en de muren dus niet waterdicht zijn kan er vocht ontstaan in deze muren. Deze verschijning wordt dan ook doorslaand vocht genoemd. De kelder is hierbij een bekende plaats voor doorslaand vocht.Twijfel je of jij momenteel doorslaand vocht heb in je kelder? Kijk daarom ook eens of er vochtplekken ontstaan zijn in de muur na een regenbui. Dit is vaak iets waaraan makkelijk te herkennen is dat er sprake is van doorslaand vocht. Is dit het geval schakel dan zo snel mogelijk een specialist in op het gebied van vochtproblemen. 

Gevolgen: schimmel in huis

Bij het niet tijdig oplossen van een vochtprobleem wordt ook direct de mogelijkheid aan schimmels geboden om zich te gaan verspreiden. Als de schimmels eenmaal aanwezig zijn in je woning kan dit ook een gevolg hebben voor je gezondheid daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen na het vinden van schimmel in je woning. 

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *