Wat kan je doen om je klimaatinstallatie te verbeteren?

In steeds meer kantoorgebouwen in ons land zien we tegenwoordig een klimaatinstallatie terug. Zo´n installatie zorgt er allereerst voor dat de luchtkwaliteit in een ruimte hoog is. Vervuilde lucht wordt afgevoerd naar buiten en frisse lucht wordt aangevoerd. Een klimaatinstallatie zorgt overigens niet alleen maar voor een goede luchtkwaliteit. Nee, want zo´n installatie regelt ook de temperatuur op kantoor. Hierdoor ontstaat er altijd een aangenaam binnenklimaat. Heb jij ook een klimaatinstallatie? Dan denk je mogelijk dat deze installatie zijn werk altijd goed doet. Dit is een misvatting. In deze tekst vertellen wij je wat je kunt doen om jouw klimaatinstallatie te verbeteren.

Maak de installatie regelmatig schoon
Als je een klimaatinstallatie gebruikt, moet je deze regelmatig schoonmaken. Waarom dit belangrijk is? Om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en schoon is en zo goed mogelijk presteert. Sommige mensen denken dat het voldoende is om even met een doekje over de roosters heen te gaan. Hier blijft immers stof in hangen. Wanneer roosters stofvrij zijn, laten ze inderdaad beter lucht door.

Toch is het niet voldoende om alleen de roosters te reinigen. Nee, want ook de rest van de installatie moet zo nu en dan onderworpen worden aan een uitvoerige schoonmaakbeurt. Het is niet verstandig om hier zelf mee aan de slag te gaan. Waarom niet? Omdat de installatie vakkundig gereinigd moet worden. Schakel daarom altijd een professional in voor installaties chemisch reinigen. Zij beschikken over de benodigde hulpmiddelen en kennis om de installatie op de juiste manier te reinigen. Op deze manier weet jij zeker dat je de klimaatinstallatie goed werkt en jij hem veilig kunt gebruiken.

Laat jouw klimaatinstallatie professioneel reinigen
Wanneer je jouw klimaatinstallatie wilt verbeteren, laat je deze technisch chemisch reinigen. Dit doet bij jou ongetwijfeld geen belletje rinkelen. Logisch, want chemisch technisch reinigen is een vak apart. Bovendien is het gevaarlijk. Bij chemisch technisch reinigen van een klimaatinstallatie kun je namelijk blootgesteld worden aan (veel) vuil en verontreinigde stoffen. Deze stoffen kunnen brandbaar, explosief of giftig zijn.

Is dit voor jou nog niet voldoende om chemisch technisch reinigen uit te besteden aan een professional? Bedenk je dan goed dat er schade kan ontstaan aan de installatie wanner je zelf aan de slag gaat. Dit gebeurt wanneer bepaalde handelingen op een verkeerde manier uitgevoerd worden. Schade aan de installatie kan in een later stadium voor (nog grotere) problemen zorgen. Laat een klimaatinstallatie daarom altijd reinigen door een gespecialiseerd bedrijf.

Laat onderzoeken of reinigen nodig is
Eén van de lastigste dingen bij een klimaatinstallatie is inschatten wanneer je de installatie moet reinigen. Indien de installatie van binnen vies is, wordt de luchtkwaliteit minder. Dit blijft vaak onopgemerkt. Wil jij er zeker van zijn dat je jouw klimaatinstallatie tijdig reinigt? Laat dan onderzoek uitvoeren naar de luchtkwaliteit. BlyGold Lab kan dit onderzoek voor jou verrichten. Zij gebruiken speciale apparatuur om de luchtkwaliteit te meten. Hierdoor weet jij binnen de kortste keren of het nodig is om jouw klimaatinstallatie te reinigen.

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *