Weloverwogen een steiger kopen

Bepaalde aankopen in het dagelijks leven doe je vrij regelmatig. Denk hierbij aan het kopen van een fles shampoo of een brood. Echter zijn er ook een hoop aankopen waar je goed over na zult moeten denken. Een mooi voorbeeld hiervan is het kopen van een steiger. Wil jij een steiger kopen omdat jij je kozijnen makkelijk wilt kunnen verven? Of wil jij een steiger kopen omdat jij dit nodig hebt voor je werk? Doe dit dan bij een aanbieder die verstand van zaken heeft. Op het internet zijn namelijk een hoop aanbieders die slechte kwaliteit verkopen.

Anno 2019 koopt het grootste gedeelte van de bevolking hun producten voornamelijk op het internet. Dit geldt dus ook voor mensen die een steiger willen kopen. Echter kan dit voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Met een steiger werk je namelijk op zeer grote hoogtes. Mocht er een ongeluk gebeuren dan kan dit zeer grote gevolgen hebben. Om dit te voorkomen is het erg belangrijk om je aankoop bij een goede aanbieder te doen. Een mooi voorbeeld van zo’n aanbieder is Rolsteiger.net. Dit bedrijf zorgt er al jaren voor dat mensen veilig op grote hoogtes kunnen werken. Buiten dat verkopen zij alleen de beste merken die voorzien zijn van een keurmerk. Anno 2019 is dit namelijk verplicht omdat er in het verleden al een hoop ongelukken gebeurd zijn. De overheid wilt dit natuurlijk voorkomen en daarom is er een keurmerk ontwikkeld.

Waar moet een steiger aan voldoen volgens de wet

Een steiger kopen die aan alle eisen van de wet voldoet zal ervoor zorgen dat jij zo veilig mogelijk kunt werken. De vraag is echter: welke eisen zijn dit? De eerste eis waar de steiger aan zal moeten doen is de randbeveiliging. Deze moet minimaal tot aan de heupen komen. Mocht je een keer struikelen dan val je niet meteen van de steiger af. Buiten dat moeten steigers ook op een bepaalde manier opgebouwd worden. Bepaalde onderdelen kunnen dan niet ontbreken. De steiger staat dan een stuk stabieler. De kans dat deze omvalt daalt dan meteen aanzienlijk.

Een steiger kopen bij de juiste aanbieder zoals Rolsteiger.net is dus iets wat je al zal kunnen doen om veiliger te kunnen werken. Echter zal je zelf ook op een aantal punten moeten letten mocht je gaan werken op grote hoogtes. Zo zal je de steiger altijd op een vlakke grond neer moeten zetten. De steiger staat dan stabiel en hierdoor kan de steiger niet wankelen. Je staat dan al meteen een stuk stabieler. Een ander punt waar je echt op zult moeten letten is het onderhoud. Controleer de steiger regelmatig. Vooral voordat je aan het werk gaat is het erg belangrijk om het product op bepaalde punten te controleren. Hier zal je misschien niet altijd zin in hebben, echter is dit wel enorm belangrijk. Je wilt natuurlijk zo comfortabel en veilig mogelijk kunnen werken en dit doe je absoluut op deze manier! Mocht jij vragen hebben over bepaalde steigers? Kijk dan eens op Rolsteiger.nl!

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *