zonnepanelen

Zonnepanelen als goede investering

Hoogstwaarschijnlijk is het je inmiddels wel opgevallen: steeds meer woningen zijn voorzien van zonnepanelen. Grote kans dat de bewoners van het betreffende huis op de hoogte zijn van de enorme financiële voordelen dat de panelen kunnen bieden. 

Het is altijd prettig om te besparen waar dat kan. Bij de aanschaf van zonenpanelen zal er niet enkel bespaard worden op de energiekosten, maar er kan ook daadwerkelijk verdiend worden. Zonnepanelen kopen wordt momenteel beschouwd als meest efficiënte investering.

Geld verdienen

Voorafgaand op het verdienen van geld, zullen de zonnepanelen eerst aangeschaft moeten worden. Zonnepanelen zijn vaak erg prijzig, waardoor veel personen vaak afhaken. Zonde! Indien je afhaakt, heb je waarschijnlijk niet gekeken naar de gunstige voordelen in de toekomst. Echter zal er pas echt verdiend worden als de investering is terugverdiend. Pas op dat moment kan er gesproken worden dan “pure winst”.

Hoe snel verdien je je investering terug?

De terugverdientijd van een investering is uiteraard afhankelijk van de aanschafprijs. Echter kan de prijs van de zonnepanelen behoorlijk verschillen per aanbieder. Goedkope zonnepanelen zullen uiteraard een stuk sneller terugverdiend worden. Om, ondanks het gemis van de aanschafprijs, jullie een idee te geven van de terugverdientijd, hebben we hieronder een voorbeeld:

  • Je koopt 12 zonnepanelen,
  • Ze kosten €5000 (inclusief btw),
  • 330 Wp per paneel zal neerkomen op 3960 Wp in totaal,
  • Jaarlijks leveren de panelen circa 3500 kWh op aan stroom,
  • Bij een elektriciteitsprijs van €0,22 per kWh zal de besparing jaarlijkse €780 zijn.

In dit model zullen de zonnepanelen binnen 6 à 7 jaar zijn terugverdiend bij enkel de besparingen. Indien je de btw terugvraagt, wat zal neerkomen op €1000, zal de investering sneller worden terugverdiend, waarbij de terugverdientijd neerkomt op circa 5 jaar.

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee. Indien je de panelen binnen tien jaar zijn terugverdiend, zullen de bewoners ruim 15 jaar genieten van pure winst en een grote besparing per jaar. Klinkt erg aantrekkelijk, toch?

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *